Atikel_Computerbril_voor_op_werk_Hoofd

Een computerbril voor op uw werk

Heeft u al eens van een computerbril gehoord? Zonneveld Optiek in Heiloo kan deze bril toegespitst op computerwerk van harte aan bevelen. Hieronder willen we u graag alvast een paar argumenten ter overweging geven die pleiten voor beeldschermglazen.

Meegaan met de tijd

Telt u het aantal uur per dag dat u kijkt naar een beeldscherm eens bij elkaar op. Als u alles meeneemt, van smartphone tot laptop en televisie, bent u al snel een groot aantal uren aan het beeldschermkijken. Computers en andere beeldschermen worden dan ook een steeds groter onderdeel van ons leven. Het eerste teken dat u gebaat zou kunnen zijn met een computerbril, is gek genoeg niet slecht zicht. Wel zouden vermoeide ogen, hoofdpijn, nek- of rugpijn en gevoeligheid van licht kunnen wijzen op oogproblemen bij computerwerk.

Meer kijkcomfort

Op uw werk schakelt u continu tussen beeldscherm, toetsenbord, notitieblok en eventueel collega's verderop in de ruimte.

Uw ogen zijn zich dus steeds aan het aanpassen. Rond uw 40ste levensjaar worden uw ogen daar minder goed in, waardoor het u meer moeite kost. Dit kan zorgen voor hoofdpijn en vermoeide, rode, branderige ogen. Een leesbril dan maar? Deze helpt alleen op de korte afstand en bij een multifocale bril zijn de kijkgebieden gericht op algemene situaties. Voor uw specifieke werksituatie moet u vaak een onnatuurlijke houding aannemen om scherp te kunnen zien. Daardoor kunt u last krijgen van nek- en rugklachten.

Een beeldschermbril zorgt voor meer kijkcomfort. Deze is toegespitst op uw werksituatie en ondersteunt uw ogen. Het kost minder moeite om alles scherp te kunnen zien. Geen onnatuurlijke houding en scherp zicht, wat zorgt voor minder inspanning en minder kans op oogproblemen door computerwerk!

Niet alleen voor uw werk

Er zijn meer situaties waarbij goed zicht op de middellange afstand van pas komt. Speelt u bijvoorbeeld gitaar, doet u graag aan modelbouw, kookt u graag of verslindt u in uw vrije tijd boeken? Ook dan kunt u prima uit de voeten met een computerbril.

De opties bekijken?

Zonneveld Optiek werkt met de maatwerkoplossingen van ZEISS. Omdat deze toegespitst zijn op uw situatie, brengen we eerst in een persoonlijk gesprek uw wensen in kaart. Benieuwd wat we u aanraden? U bent van harte welkom in onze winkel in Heiloo.Top