zonneveld-optiek-hfd-optometrie

Optometrie bij uw opticien in Heiloo

Bij Zonneveld Optiek in Heiloo staat oogzorg voorop, per slot van rekening is alleen het beste goed genoeg voor uw ogen. Onze opticien en optometrist staan graag voor u klaar. Bij oogproblemen wordt u het snelst deskundig geholpen bij de optometrist. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig en er zijn geen wachtlijsten. Hij of zij kan u gericht medisch onderzoeken en u indien nodig doorverwijzen naar de oogarts.

Naar de oogarts, optometrist of opticien?

Bij de optometrist kunt u terecht om een bril aan te laten meten, maar ook laten onderzoeken of uw ogen gezond zijn. Soms is er een andere oorzaak waardoor u minder goed bent gaan zien. De optometrist onderzoekt de gezondheid van uw ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger ging men naar een oogarts voor een oogonderzoek en naar de opticien voor het aanmeten van een bril of contactlenzen. Met de komst van de optometrist kan het allebei op één adres, zonder lange wachtlijsten.

Vroegtijdige opsporing oogaandoeningen

Het komt regelmatig voor dat de optometrist tijdens het medisch onderzoek iets ontdekt. Bijvoorbeeld een te hoge oogdruk of netvliesproblemen. In dat geval wordt u via uw huisarts doorverwezen naar de oogarts. Komen er in uw familie oogaandoeningen voor? Of bent u boven de veertig jaar oud? Dan raden wij u aan om uw ogen regelmatig door de optometrist te laten onderzoeken. Zo signaleren we tijdig problemen en kunt u erger voorkomen.

Wat kunt u verwachten bij uw bezoek?

Bij uw eerste bezoek aan de optometrist stelt deze u vragen en meet uw ogen op. Dit is het basis onderzoek. De uitkomsten van het basis onderzoek kunnen aanleiding geven tot een uitgebreider onderzoek.

Toe aan een nieuwe bril of wilt u meer weten over optometrie? Neem dan contact op met Zonneveld Optiek in Heiloo. Onze opticien en optometrist helpen u graag verder.

Download onze optometrie folder

zonneveld-optiek-r-optometrie

Lees meer over de zorg voor uw oog


Top