Artikel_Optometrische-onderzoeken_hoofd-1

Optometrische onderzoeken

Er zijn verschillende optometrische onderzoeken die u bij Zonneveld Optiek kunt laten uitvoeren naast het basis onderzoek. Onderstaand leest u hier meer over.

■ Binoculair onderzoek
■ Tonometrie
■ Spleetlamponderzoek/biomicroscopie
■ 3D Optical Cohorence Tomography
■ Evaluatie

Binoculair onderzoek
Hierbij kijkt de optometrist naar de samenwerking tussen de ogen en de oogspieren.

Tonometrie
Met behulp van een tonometer meet de opticien/optometrist de oogdruk door een beetje lucht op het oog te blazen.

Spleetlamponderzoek/biomicroscopie
Dit onderzoek staat in het teken van de gezondheid van uw ogen. De optometrist kijkt zowel de buitenkant als de binnenkant van het oog na. Pupilverwijdende druppels zorgen ervoor dat de optometrist goed in het oog kan kijken. Hierna ziet u tijdelijk onscherp en zijn uw ogen lichtgevoeliger.

3D Optical Cohorence Tomography
Bij Zonneveld Optiek beschikken we over de nieuwste apparatuur. Met de 3D OCT-scan kunnen we met behulp van laserlicht een 3D-scan maken van de verschillende lagen van het netvlies achter in het oog. Door de uiterst hoge beeldkwaliteit is vrijwel ieder detail in dit gebied goed zichtbaar te krijgen. Het unieke van de 3D OCT-scan is dat er ook een netvliesfoto wordt gemaakt. Hierdoor kan de optometrist in een vroegtijdig stadium eventuele aandoeningen opsporen en een diagnose stellen. Zo nodig verwijzen wij u naar uw huisarts of oogarts.

Evaluatie
Als alle noodzakelijke onderzoeken afgerond zijn, bespreekt de optometrist zijn bevindingen met u. Hij/zij beoordeelt tevens of verdere behandeling en/of verwijzing naar oogarts, huisarts of een andere specialist nodig is.Top